Om oss

Om oss...

Vi är ett personligt och bekvämt alternativ för privatpersoner som söker ett lugnt boende nära naturen där man också kan få god frukost och service kring aktiviteter i närområdet.
Vi vill vara en part i ett lokalt sammanhang och stödja andra lokala entreprenörer.

Vi är en liten, lugn famlj med två katter, en hund och ett antal gutefår. Vi har bott här i 20 år och det här är vårt lugna paradis på jorden som vi värdesätter högt. Vi kommer inte att störa dig, om du inte vill det. Vi är stolta över att bo en en gammal bondgård med flera bibehålla kulturbyggnader. Vi satsar inte på högsta standard utan på känsla, service, kulturhistoria, hemtrevnad, natur och vacker utsikt. Vår tomt är en naturtomt som växer lite som den vill med lite ansning från oss. Vi jobbar också som guider och kan hjälpa dig att hitta smultronställen i bygden. Från 2016 driver vi också ett gårdsmejeri på gården.


Vårt bed&breakfast startade i liten skala på sensommaren 2011. Vi hyr ut för att vi dels är väldigt intresserade av besöksnäring och av att utveckla bygden, men det är också ett sätt för oss att kunna fortsätta och underhålla alla hus på gården. Det ni betalar oss, återinvvesterar vi i gården. Vi vill också att gården ska utvecklas och att husen ska fyllas med liv. Vi vill inte påverka husen utseende för mycket eftersom det älsta huset är sedan slutet på 1700-talet. Vi har därför valt att behålla den gamla rumsindelning som tyvärr inte möjliggör enskild toalett och dusch till rummen. Vi har också valt att renovera varsamt och behålla vissa väldigt tidstypiska eller speciella särdrag och den gamla stänkmålningen i hallen på Undantaget eller köksinredningen i Undantaget. Den gamla bakugnen är också kvar i bagarstugan, fast den tar stor plats... Vi renoverar våra hus lite pö om pö beroende på tid, lust och ekonomi. Just nu är Mangårdsbyggnaden är under renovering på utsidan och vi renoverar duschutrymmet i bagarstugan.

Vi försöker att jobba ekologisk så långt det är möjligt. Vi köper in mavaror lokalt och använder så mycket kravmärkt eller lokalproducerat som möjligt. Naturligtvis får du våra egna fil, yoghurt och ostar till frukost. Vi tror på återbruk i de fall det inte påverkar gästens trivsel eller säkerhet. Vi köper in miljömärkta förbrukningsartiklar, använder inte engångsartiklar och vi har en miljömärkt elleverantör. Vi arbetar aktivit med att stödja vår lokala omgivning och vi värnar och bygdens kulturarv.

Huset du ser på bilden högst upp är bagarstugan, där du också hittar toalett, dusch och vedeldad bastu.

Välkommen till vårt enkla paradis